FEATURED: Het drogen van bloemen

Droogbloemen

guirlande

Het drogen van bloemen gebeurt tegenwoordig voornamelijk wegens de decoratieve mogelijkheden die het biedt. Vroeger was het meer een techniek die door plantkundigen werd gebruikt om inventarissen en herbaria te maken van alle voorkomende bloemen (en planten).Het drogen van bloemen kan op allerlei manieren gebeuren. De particuliere hobbyist zal daar goed mee uit de voeten kunnen, maar voor wie daar geen tijd of zin in heeft bestaan er de professioneel gedroogde bloemen die kant en klaar in de bloemenwinkel te koop zijn.De gedroogde bloemen kunnen als gewoon boeket worden opgehangen of geplaatst, maar vaak worden ze ook verwerkt in decoratieve bloemstukken die natuurlijk een veel duurzamer bestaan hebben dan verse snijbloemen, wat meteen een reden kan zijn om daar voor te kiezen in bepaalde ruimtes. Voor ruimtes zonder daglicht zijn droogbloemen sowieso een uitkomst, aangezien echte bloemen daar snel zullen afsterven.

Methodes om zelf te drogen

Voor alle droogmethoden geldt dat het gebruik van verse bloemen het beste resultaat geeft.

  1. Silica-gel : Dit is een snelle methode met goede resultaten. Het middel is niet echt goedkoop maar kan hergebruikt worden. Silica-gel is een sterk vochtabsorberend droogmiddel en bestaat uit kristallen die in aanraking met lucht meteen hun werk beginnen te doen. De werkwijze staat hier in het kort beschreven:Breng een laag Silica-gel korrels van 5 cm hoog aan in een bak die luchtdicht kan worden afgesloten. Zet de kort afgesneden stengel in de bak en laat de onderste bloemblaadjes net de silica-gel raken. De bloemen mogen geen contact maken met elkaar. Strooi vervolgens heel zorgvuldig steeds meer korrels in de bak zonder de bloem te beschadigen. De bloemen moeten uiteindelijk net bedekt zijn. Sluit de bak af en maak het luchtdicht door plakband om het deksel te doen. Na een week mag alles weer verwijderd worden en zijn de bloemen gedroogd. Nu kunnen de bloemen verwerkt worden in een decoratie.
  2. Drogen tussen papier : Om dit goed te kunnen doen zijn een houten pers, vloeipapier en kranten, nodig. Leg op de pers een paar lagen krantenpapier en vloeipapier. Schik de te drogen bloemen op deze ondergrond. Maak zo steeds een nieuwe laag kranten met vloeipapier zover als de pers dit toelaat. Wanneer alles gereed is de pers stevig aandraaien. Vervang elke dag de kranten en het vloeipapier en bekijk tegelijkertijd welke bloemen al voldoende gedroogd zijn.
  3. Luchtdrogen : De goedkoopste, eenvoudigste en milieuvriendelijkste methode om bloemen te drogen is aan de lucht laten drogen. Wel is het belangrijk dit drogen aan de lucht op een warme, droge en donkere plek te laten gebeuren. Professionele bedrijven gebruiken hiervoor speciale droogcellen waarbij de bloemen bij 60 graden in ongeveer twee dagen worden gedroogd. Thuis zijn een zolder of verwarmingshok heel geschikte plaatsen.

Maak gelijke bundels van de te drogen bloemen, waarbij de onderste bladeren worden verwijderd. Bind de bosjes niet te strak om te voorkomen dat de lucht er niet goed tussen kan komen. Elastiek als binddraad voorkomt dat krimpende stengels er tussen uit glijden tijdens het drogen. Hang de bosjes op hun kop op de uitgekozen droogplek en wacht 1- 8 weken, afhankelijk van de soort bloemen.

voorpagina openbaring a4

HET BOEK DER OPENBARING IS TE VERKRIJGEN VIA :

pijl-omlaag-illustraties_430109

e-mail : gizmofelix

preview en aankoop boek “De Openbaring “:

Waarom de openbaring lezen ?

Johannes 17 : 3 > ‘’dit betekent eeuwig leven , dat zij voortdurend kennis in zich opnemen van u , de enige ware God en van hem die gij hebt uitgezonden , Jezus Christus ‘’ .

Openbaring 1 : 3 > ‘’ gelukkig is hij die deze profetische woorden van de Here voorleest ; en dat geldt ook voor de mensen die ernaar luisteren en het zullen onthouden . Want de tijd dat deze dingen werkelijkheid worden , komt steeds dichterbij ‘’ .

Openbaring 22 : 7 > Jezus zegt : ‘’ ja, ik kom gauw . Gelukkig is hij die de profetische woorden van dit boek onthoudt ‘’ .

Dit zijn enkele citaten uit de bijbel waarin God de mens aanmaant kennis in zich op te nemen over zichzelf en Jezus Christus . Wie God zoekt zal hem vinden . Het is aan de mens om de eerste stap te zetten . Wanneer we God om inzichten vragen zal de Heilige Geest ons geestelijk denken verlichten . Het onbegrijpelijke wordt plots of op het gepaste moment verstaanbaar . In het eerste en het laatste hoofdstuk van de openbaring zegt Christus tot twee maal toe dat het lezen ervan een zegening geeft .Het woord van God , de bijbel , is meer dan de traditionele preken en parabels die we al jaren kennen . Kennis opnemen van God is niet alleen bestemd voor theologen, maar voor iedereen . Door die opname van kennis krijgen we inzichten in het verleden en heden waardoor we met een gerust hart en vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan .

JOHN ASTRIA JOHN ASTRIA

Original Article: http://mensensamenleving.me/2015/11/08/het-drogen-van-bloemen-2/

Thanks for following as always appreciate every like, reblog or retweet also our newspaper is added with all our posts daily below:

Disclaimer: This article is provided by Ace Worldwide News Group but not always published by ourselves, attribution will always be added in this case.

All our other main news can be found Ace News Services

Our #Breaking144 news as it happens when it happens can be found at #AceBreakingNews

Featured writers posts here:Ace News Room

Our daily newspaper is here : Ace Worldwide News

@AceNewsServices

Ace Worldwide News

Ace Share News